месец

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Такође погледајте: Месец

Бугарски[уреди]

Етимологија[уреди]

Од Прасловенски *měsęcь, од Пра-Индо-Европски *mḗh₁n̥s.

Изговор[уреди]

Именица[уреди]

Шаблон:bg-noun

  1. месец
  2. (colloquial) the Moon

Деклинација[уреди]

Шаблон:bg-ndecl

Референце[уреди]


Македонски[уреди]

Етимологија[уреди]

Од Прасловенски *měsęcь, од Пра-Индо-Европски *mḗh₁n̥s.

Изговор[уреди]

Именица[уреди]

месец (mesecm

  1. month

Деклинација[уреди]

Референце[уреди]


Српскохрватски[уреди]

Алтернативни облици[уреди]

Етимологија[уреди]

Од Прасловенски *měsęcь, од Пра-Индо-Европски *mḗh₁n̥s.

Извовор[уреди]

Именица[уреди]

ме̏се̄ц (transliteration neededm (Латински правопис mȅsēc)

  1. moon
  2. месец

Деклинација[уреди]