аждаха

Примери:

ВикицитатиОткривење, глава 12

3. И показа се други знак на небу, и гле, велика црвена аждаха, која имаше седам глава, и десет рогова; и на главама њеним седам круна;

[[|Дан. 2:41]], [[|Дан. 7:24]], [[|Откр. 12:13]], Откр. 13:1, [[|Откр. 16:13]], [[|Откр. 17:3]], [[|Откр. 17:9]]