Такође погледајте: งู
U+0E14, ด
THAI CHARACTER DO DEK

[U+0E13]
Тај
[U+0E15]

Тајски[уреди]

Тајски Википедија има an article на:
Википедија th

Изговор[уреди]

Orthographic
ɗ
Phonemic
{Short}
ดอ
ɗ ɒ
ดอ เด็ก
ɗ ɒ    e ɗ ˘ k
РоманизацијаPaiboondɔɔdɔɔ dèk
Royal Institutedodo dek
(standard) IPA(key)/dɔː˧//dɔː˧.dek̚˨˩/

Слово[уреди]

(dɔɔ)

  1. dɔɔ dèk (เด็ก), the 20th consonant letter of the Тајски алфабет.

Корисне белешке[уреди]


Српски[уреди]

Примери:

Викицитатиบท 4


Шаблон:119:011