U+9075, 遵
CJK UNIFIED IDEOGRAPH-9075

[U+9074]
ЦЈК јединствени идеограми
[U+9076]

(кинески)

Објашњење.

Изговор:

пинјин: zūn  
Аудио: noicon(датотека)
Шаблон:zh-cir

Радикал:

...

Шаблон:Тетрада

Значења:

...

Примери:

ВикицитатиПсалам 119

 1. 17 你的僕人使遵守你的
  1. 17 Qiú nǐ yòng hòu ēn dāi nǐde púrén , shǐ wǒ cún huó . wǒ jiù zūnshǒu nǐde huà .
   1. 17. Учини милост слузи свом, да бих живео и чувао реч Твоју.
    1. 16 18

Кинески

трад.
једн. #

Порекло глифа

Знакови у истом фонетском низу () (Zhengzhang, 2003) 
Стари Кинески

Phono-semantic compound (形聲形声 (xíngshēng)) : semantic  (walk) + phonetic .

ИзговорСиноними:

...


Хомофони:

...

Хомографи:

...

ХСК ниво:

...

Асоцијације:

...

Изведене речи:

...


Сродни чланци са Википедије:


Преводи

 • Амхарски:
 • Енглески:
 • Француски:
 • Немачки:
 • Италијански:
 • Шпански:
 • Португалски:
 • Арапски:
 • Корејски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Грчки:
 • Бугарски:
 • Шведски:

Референце

Шаблон:Kateg4 Шаблон:Kateg3 Шаблон:Kateg

Спољашње везе

 • [[]]
 • [[]]

Претходна Страна Наредна

 • ... broj strane ... broj strane