ѝ

ѝ U+045D, ѝ
CYRILLIC SMALL LETTER I WITH GRAVE
Composition:и [U+0438] + ◌̀ [U+0300]
ќ
[U+045C]
Ћирилица ў
[U+045E]

међународно


Енглески Википедија има an article на:
Википедија

Слово

ѝ (upper case Ѝ)

Галерија